ASE. Daca m-a mancat undeva….

As you well know…sunt studenta la ASE. Mare bullshit.

Am fost intrebata de-a lungul studentiei mele de ce ASE?

Nu a fost prima mea alegere ASE.

Initial am vrut sa dau la teatru, dar nu eram pregatita…apoi nu am mai avut timp, sau nu a fost momentul..

Apoi..am vrut neaparat sa dau la Bucuresti. La ce facultati ma puteam incadra?…Pai hai sa vedem ce avem:

  • Politehnica. Hmm…mi-a placut fizica in liceu, da’ nici chiar asa.programare-O. un mare zero de fapt. deci …nu.
  • Universitate. Hmm..puteam sa dau la limbi straine dar …simteam ca m-ar fi ajutat sa ma plafonez, deci..am zis pas. Oare am gresit?…nu prea mai am cum sa aflu, nu?. Alte facultati din cadrul Universitatii nu ma incantau.
  • Arhitectura?…Neah.Talentul meu la desen este foarte mic. Stiu sa desenez patrate si cuburi si numere de telefon, si uneori cate o floricica sau schema vre-unei rochii..Sau se zice schita?
  • Constructii?…Fugi de-aici. :))…
  • Academia de Politie. Cu toate ca eu am vrut sa fac armata, si inca vreau, asta nu inseamna ca vreau sa mi se bage pe gat timp de 4 ani, o gramada de teorie de DREPT. Daca voiam sa ma fac avocat dadeam la Drept. N-am vrut. Lipseste spiritul de justitiar din mine.
  • Jurnalism. Din nou, nu eram pregatita. … si nici nu aveam mare incredere in talentul meu.
  • SNSPA – Nici acum nu stiu exact cu ce se ocupa si ce face. Adica stiu…da’ acum nu am chef sa explic ca pe vremea aia nu stiam.
  • ASE. Hmm…am luat eu si am studiat piata,(vorba vine piata- am cautat si io pe gugal) si mi-am zis ca ..daca intru la facultatea care trebuie nu are cum sa nu ma ajute deloc. Si am zis ca vreau sa dau la REI. Apoi am zis…mai, nu pot sa dau doar la REI, trebuie sa ma mai inscriu la cateva facultati…ca doar e aceeasi materie si doar ma duc la exame. Nu mi-o pica plafonu-n cap. Si asa m-am inscris si la Economie Generala. si la Marketing. sau ceva de genul. Eh. cand m-am dus sa ma inscriu…am observat eu ca erau cozile mai scurte la EG, si m-am dus si am aplicat prima oara acolo. Care cum ar veni, asta ar fi fost prima mea optiune. Eu nu mi-am dat seama de asta…decat cand era prea tarziu. Si asa am intrat la EG.

Am zis …mno…nu-i bai. Economie si Comunicare. Multa comunicare. Am facut in primul an Economie. In anul 2 Economie-intermediara. Iar in anul 3.Economie. Politica si europeana. Ah, si a Romaniei. Care a fost un mare bullshit. Cat despre partea cu comunicarea…ei. Aia a fost ok. In primul an am facut o materie, despre care am vorbit intr-un post anterior, si anume Principiile comunicarii, materi pe care eu o consider cam cea mai reusita, dintre toate cacanariile pe care le-am facut de-a lungul facultatii.

In anul 1, ne-au umplut astia capul cu chestii de genul…MCS, Filosofie, Informatica (as in muuuuuuuuuult excel.), drept si alte materii plictisitoare de pe urma carora am ramas cu un mare goool in cap. Adica nica.

In anul  2 se anuntau a fi niste materii cat de cat mai rasarite. Adica faceam PR, Marketing, Tehnici Promotionale, si inca vreoo 2 feluri de economie(adicatalea micro si macro intermediara. ).Cursul de PR a fost asa…Lejereanu. Nu a fost interesant. Nu imi aduc aminte nimic. Dar nimic!!! Am luat 10 la examen, si asta doar din cauza ca m-am culcat la 3 si m-am trezit la 6 ca sa ajung la Comert la 7. Ah, nu stiti? ASe-ul se deschide la 7 jumate, deci pana atuncise poate astepta in voie libera in fata facultatii. :)). Iar cursul de Marketing a fost o mare mare mare dezamagire. In primul rand, profesorul miroasea a distilerie. Nu stiu daca era de la aftershave sau de la bautura…si cam nu prea avea nici o treaba cu marketingul. Adica stia teorie garla, da’ io ma asteptam la altceva. Ma asteptam la exemple, la discutii, la proiecte interesante. P**A. A predat, a tipat, a dat afara, a incercat sa fie atent la bulanele nush carei colege, cand se predau proiectele. Pe scurt, o mare labareala. Tehnicile promotionale nici nu imi aduc aminte cu cine le-am facut, si ce dracu am facut la materia aia. Si pe vremea aia ma duceam la facultate. Ah, si am facut si 2 feluri de conta. Ma cacam pe mine de frica la examene. Nu stiam (si nici acum nu stiu) nimic despre contabilitate. Deci am luat examenele pe copiate. De la colegi. In principiu de la Livia.

In anul 3, am facut niste politici economice, niste analiza economica..niste management. Chestii din astea. Ah, si trebuia sa fac si Politici Economice. Mama…asteptam cu nerabdare acest curs. :(. DEzamagitor. A venit o tanti,la vreo 60 de ani asa…obosita rau, care vorbea intr-un asa hal, incat am adormit la primul curs. Eram in randul 2, si jur ca nu mi-am dat seama, decat cand mi-a f….t Liv un cot, si mi-a zis ca scot zgomote ciudate. Asta e…Cand am auzit de materii de genul…Economia firmei, sau Doctrine Economice, am zis …ce unde dracu’ le scot astia???Inventeaza materii??duc lipsa …ce dracu fac???…Total neajutatoare.

Eh, si ca sa fac asa un scurt rezumat.Facultatea am cam facut-o degeaba, ca nu mi-a ramas nimic in bibilica sa pot spune..:Da’ frate, asta stiu din facultate. Sau prea putine.   Licenta mea e pe marketing. Va dati seama ca …nu am avut de unde sa cer ajutor. Nu am avut nici o materie care sa ma inspire, macar..|_____|. ATAT.

Am dat la ASE pentru ca atunci cand m-am interesat eu, si m-am uitat pe lista de materii am vazut multe care mi-au placut. Si care m-au dezamagit.

Profesorii sunt foarte indiferenti. Multi dau impresia ca le pasa ..

Esti student la ASE si ai impresia ca daca te-a lasat sa intri in examen cu nimic in seminar, ti-a facut tie o favoare?Te inseli. Are si el nevoie de un numit procent de promovabilitate a cursului.

Faci o garla de proiecte, si dupa ramai cu un mare gol?Asta e…au nevoie de chestii ca sa puna si ei un punctaj la seminar. In loc sa faca seminarul mai interactiv, si sa scoata idei din noi, ei ne pun sa facem proiecte.

Pierdere de timp…

La voi cum a fost?

Latest Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.