La inceputul lui Ianuarie, cand nici nu incepusem munca, a nins. As vrea sa zic ca a fost prima ninsoare a iernii din 2015, dar a nins in 2016. Nu cred ca ma ajut foarte mult, am sa depasesc momentul. Eh, intr-o frumoasa seara de duminica, pe la orele 16:00, decid eu sa parchez masina pe locul cuiva. Inca nu incepuse sa ninga. Boon. Pe la 7, cand m-am hotarat sa imi misc posteriorul spre nordul orasului, unde aveam treaba, constat cu stupoare ca masina mea era blocata de posesorul locului de parcare pe care il blocasem. Mai precis povestea asta:

UPDATE: De dimineata domnul isi mutase masina, a recunoscut ca m-a injurat (putin), eu i-am zis: E ok, si eu v-am…

Posted by Dana Matei on Monday, January 4, 2016

A doua zi, ini prima luni din an, m-am dus la munca cu un taxi si, seara, cand m-am simtit eroina, am mers pe jos de la Universitate pana in Tei.

Am mers prin zapada nici mai mult nici mai putin de 50 de minute. M-am laudat aici:

Mersul pe jos face piciorul frumos. Ma rog, picioarele, dar știați asta deja. De cate ori va trebui, oare, sa repet experienta pentru a vedea rezultatele? :))

Posted by Dana Matei on Monday, January 4, 2016

Abia atunci mi-am pus problema … “Bine, bine, si daca omu’ nu isi muta masina, eu cu ce ma deplasez, ca nu vreau sa dau 3 milioane la uber in fiecare saptamana!?”. Optiunile erau:

1. Sa merg pe jos. As fi facut asta, chiar si pe zapada ori ger, daca n-ar fi lucrat la 45 de minute de unde stau. Probabil pe ploaie as fi facut si mai mult, haha.

2. Sa merg pe jos pana la metrou la obor si apoi sa inconjor jumatate de Bucuresti (Obor – Victoriei – Universitate) ca sa mai merg 10 minute pe jos pana la munca. Da, stiu, muieti is posmagii?

3. Sa merg cu RATB-ul. Aparent, tramvaiul 21, care are statie la 5 minute de mers de blocul meu, ma lasa la o strada de unde am birou. Adica, mura-n gura.

Dupa ce am analizat toate aceste optiuni am zis: “du-te ma’ de aici, nu merg eu cu RATB-ul. Nici cu metroul, ca e cald si afara e frig si ma incotosmanesc ca sa ma dezbrac la metrou si ma enerveaza ca trebuie sa schimb si in tramvai zici ca-s sardina! Nu & nu!!

Pentru ca abia sambata mi-am deszapezit masina, dupa cum v-am povestit, m-am vazut nevoita sa … caut solutii. Si am mers cu tramvaiul. Dupa vreo… 2-3 ani? nu mai stiu. Am plecat intr-o seara cu tramvaiul si a fost … bine. Am ajuns acasa in doar 15 minute, am prins doar un aurolac in tramvai, toate bune. Mi-am incarcat si cartela cu 10 calatorii, sa fie, ca nu stii niciodata cand te prinde un control si te faci de cacao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.