Pentru ca in toamna m-am hotarat sa mai iau o pauza de la viata mea super “agitata” am zis sa merg in … Amsterdam!
amsterdam-wallpaper-970x545
Si, pentru ca ma gandesc ca mai sunt multi oameni ca mine, am zis sa adun aici ce sfaturi si recomandari am mai primit de la prieteni ori cunoscuti. Mai jos, de la Oana, cateva sugestii de petrecere a timpului.
Muzee:
 • Rijksmuseum– s-a redeschis de curand si e awesome. Ar trebui sa rezervati o zi numai pentru asta, ca e imens. 
 • In fata Muzeului este semnul ala foarte dragut cu care se pozeaza toti turistii, i amsterdam, dar trebuie sa ajungeti acolo foarte devreme daca nu vrei sa mai apara alti 10 cu tine in poza :))
 • Tot in zona aia este si Van Gogh Museum. Nu e foarte mare si e foarte coerent ca structura: traseul incepe cu perioada , afli cate ceva despre viata lui de atunci, vezi lucrarile lui din perioada aia, vezi si lucrari reprezentative pentru stilul celor care l-au influentat. I liked it a lot.
 • Madame Tussaud’s este scumput (~20 euro, cam cat e si Van Gogh :)), dar e fun… Te poti poza cu figurinele care sunt asezate in pozitii cute (Robbie Williams e de-a dreptul kinky, iar George Clooney e un romantic) :))
 • As fi vrut sa ajung si la Muzeul Heineken, despre care imi povestisera ai mei ca e foarte fain: te pune intr-un six-pack si te imbuteliaza si te plimba prin fabrica de parca ai fi sticla.
 • Ar mai fi fost si casa Annei Frank unde as fi vrut sa ajung si nu am mai apucat din cauza unor cozi imense 🙂
De facut:
 • De mers in Districtul Rosu, unde vezi cele mai ciudate jucarii sexuale si fete dragute :)) Acolo e si un cinema pt filme porno si show-uri erotice, daca va plictisiti in vreuna din zile… WARNING: Nu aveti voie sa faceti poze, am auzit ca sunt destul de violenti in a-ti arata asta. Sa il vizitati seara, ca ziua nu are niciun farmec.
 • De mancat brownies (Space Cookies) 😀 Sunt ~5 euro bucata, sunt ambalate, sunt gustoase si efectul e super funny. Pe noi dupa vreo ora ne cam palise un umor strain de noi 😀 Am mancat una si un sfert de persoana, a fost de ajuns.
 • De mancat la Vapiano niste paste delicioase si ieftine. Au jellybears la receptie, unde iti dau un card pe care il scanezi de fiecare data cand comanzi ceva, si platesti la sfarsit. Iti prepara pastele in fata ta, dureaza ~7 min. Este in preajma portului, a bibliotecii, a Muzeului de stiinta Nemo (pe care l-am vazut doar din afara).
 • Daca vreti sa beti o bere belgiana buna (haha, i know), mergeti la De Zotte. Este ospatar un roman friendly si localul este cozy, cu muzica faina.
 • De inchiriat o barcuta, ca sa va plimbati pe Amstel. Parca era 10 euro de persoana, nu mai stiu sigur, si o conduceti voi pe canale, pe acolo. Unul din centrele de inchiriere este in fata Catedralei de langa casa Annei Frank. Nu as recomanda waterbus-ul care iti face inventarul obiectivelor turistice, i find it boring.
Bonus: Ah, si daca ti se pare o vitrina mai ciudata si simti nevoia sa te uiti mai atent, sunt sanse mari sa te holbezi in sufrageria unui om care nu simte nevoia sa isi puna perdele/jaluzele. They don’t know the meaning of that :))
Ah #2: daca te tenteaza sa iei acadele cu aroma de iarba, don’t. Au gust de telina.
O sa fac aici cate un mic update cu ce sfaturi am primit si dupa ce ma voi intoarce, adica in octombrie, o sa fie randul meu sa povestesc! 😀
Stiu ca probabil sunt zeci de astfel de articole pe internet, dar cumva vreau recomandarile prietenilor mei, pe care ii stiu si in care am incredere. So yeah, bring it on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.