Fotografia este o modalitate de a comunica

 “A scrie si a citi sunt lucruri pe care le invatam la scoala, fac parte din viata noastra cotidiana si le consideram ca fiind aptitudini normale. Insa si imaginile sunt un limbaj: fotografia, grafica, pictura toate sunt o modalitate de a ne exprima gandurile intr-un mod mult mai complet decat prin cuvinte. Atunci cand fotografiem ar trebui sa stim cum sa compunem propozitiile, cum sa facem topica unei comunicari si cum sa punem punctul pe “i”. De cate ori am fotografiat fara sa stim cum sa dam mai multa importanta lucrului care ne interesa de fapt in cadru? De aceea e important sa intelegem cum sa legam ‘cuvintele’ vizuale ca sa putem incropi o fraza intr-o imagine. Intelegand felul nostru de a comunica ne putem transforma mesajele in ceva spectaculos si de neuitat. ”  – Cris

Cand am fost copil mi-am dorit foarte mult ca parintii mei sa ma impinga nu numai spre a imi cunoaste latura analitica ci si latura creativa, artistica. Mi-am dorit sa pictez, sa dansez, sa scriu poezii si sa joc teatru. Intr-un fel sau altul, am facut cate putin din fiecare cand eram adolescenta. Desenam la orele de logica, dansam f. mult pe la discoteci, scriam poezii cand eram indragostita si eram printre norocosii alesi sa recite poeme si mereu cantam pe la concursurile scolare. Totusi, chiar si acum, la inceputul maturitatii.. simt ca se putea face mai mult pentru a imi dezvolta una dintre aceste parti artistice din mine si atunci cand prietena mea Cristina Ardelean (Cris) mi-a spus ca ea tine cursuri de fotografie pentru copii si tineri, am simtit o bucurie imensa in mine, gandindu-ma ca vor fi atatia copii care vor primi instruire, “guidance”, sfaturi de la un fotograf rabdator si talentat, si nu in ultimul rand… copiii/adolescentii acestia, fie ca vor ajunge sau nu fotografi renumiti, vor avea parte de multe ore de instruire cu ei insisi. Iar cand zic asta, ma refer la orele pe care ei le vor petrece gandindu-se cum sa aplice sfaturile trainerului, vor deschide chiar ei usita la acea particica ascunsa in ei care asteapta sa fie descoperita, traita!

Da, asta imi inspira cursul de fotografie pentru copiii intre 12-15 ani pe care Cristina il va sustine.

” Cursul este destinat tuturor tinerilor care doresc sa afle mai multe despre fotografie. Cuprinde notiunile de baza si principiile fundamentale in fotografie, toate acestea fiind prezentate intr-o forma interactiva si dinamica, in care practica este cuvantul la ordinea zilei. Activitatile empirice vor fi desfasurate atat in cadrul cursului cat si individual de catre fiecare participant in parte in afara orelor de curs pentru a realiza un mic portofoliu despre linia evolutionala a fiecaruia la finalul cursului.

 Noi intelegem fotografia ca fiind un hobby, o pasiune, un mod de lucru, o modalitate de cunoastere sau auto-cunoastere si un stil de viata. Redarea realitatii in fotografie nu este doar un act de recunoastere, ci este si un act de intelegere a interesului nostru pentru lucrul fotografiat cat si a propriului nostru mod de a privi lumea. “

Totodata, la National Photographic, Cristina se ocupa si de cursul de Photography Basics, curs care cuprinde 5 sedinte a cate 3 ore fiecare  .  Asadar, daca tocmai ti-ai cumparat un aparat foto si vrei sa stii ce-ai facut cand ai apasat un anume buton sau cand ai miscat o rotita, iti sugerez sa te inscrii la acest curs.

 Cursurile noastre sunt concepute pentru a impartasi dragostea pentru imagine alaturi de cunostintele tehnice si pentru a cultiva pasiunea pentru fotografie intr-un cadru deschis. Programele cursurilor sunt realizate cu rigoare in functie de nivelul de cunostinte vizat sau de tematica specifica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.